Mila

Mijn naam is Ludmila (Mila) Bak, getrouwd en moeder, woonachtig in Tilburg. Mijn passie voor het wonderbaarlijke rondom zwangerschappen en bevallingen ontstond toen ik als klein zusje mijn nichtjes en neefjes geboren mocht zien worden. Toen ik later leerde hoe belangrijk continue zorg en goede voorbereiding is tijdens zwangerschap en bevalling en ik dat kon faciliteren als Doula begon mijn hart te groeien. Ik werd zwangerschapsdocente en Doula.

Zelf heb ik zelf het wonder van het moederschap drie keer mogen ervaren. Ik was er tot twee keer toe van overtuigd dat ik met al mijn kennis en kunde geen doula nodig had. Uit mijn ervaring valt het mij op dat wanneer je in het ziekenhuis bent je, je automatisch verplaatst in de rol van ‘patiënt’. Ik had met mezelf afgesproken dit niet te gaan doen maar eindige toch ook in die rol. Samen met mijn partner had ik een wensenplan opgesteld en dit gedeeld. Toch voelde ik me op bepaalde momenten onzeker, heb ik keuzes gemaakt waar ik achteraf meer informatie over had willen hebben. Ook merkte ik dat mijn focus soms even niet op het belangrijkste lag.

Dit en mijn ervaring als doula, bevestigde voor mij hoe groot de waarde is van een doula naast je tijdens de bevalling. Iemand die je uit je hoofd en in je lichaam brengt, iemand die naast je staat zonder zenuwachtig te zijn en even ongeduldig uitkijkt naar de komst van je kleine wonder, iemand die jou ten alle tijden inzicht kan geven in de voor- en nadelen van elke keuze en optie die voorbij komt en iemand die jou het vertrouwen geeft in jullie zelf.

Ik empower jou/jullie dolgraag om te vertrouwen in je eigen kunnen. En help ik je om in jouw eigen kracht te komen.

Voor mij zijn jullie wensen en behoeften het startpunt. Vanuit daar gaan we kijken wat jullie nodig hebben. Mijn doel is jullie inzicht te geven in de mogelijkheden aan keuzes. En jullie te helpen in je eigen kracht te komen