Yoga

Ontspanningsyoga bij kinderwens

Yoga geeft ontspanning en geeft je vertrouwen in je lichaam, (terug). Daarnaast heeft yoga een gunstig effect op de aanmaak van hormonen. Het stimuleert en reset de hormoonorganen zodat zij weer goed hun werk kunnen doen.

Een half uurtje yoga per dag ervoor kan zorgen dat jouw cortisol (je stresshormoon) verlaagd wordt. Niet alleen gaat dit stresshormoon omlaag, ook zorgt het voor een verbetering van de hormonen in je lijf die verantwoordelijk zijn voor de eisprong: iets wat ook een gunstig effect heeft op je vruchtbaarheid.

Voor meer informatie over yoga bij een kinderwens, neem contact op voor een preconceptueel consult.

Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn en de bevalling kan jou lichaam instinctief. Je lichaam weet precies wat het tijdens de bevalling moet doen. Je hoeft er helemaal niks voor te leren. Dit is dan ook niet de reden waarom zwangerschapsyoga een fijne voorbereiding is op de bevalling en de komst van je kindje. Het is namelijk ook onze mind die we willen voorbereiden op deze wonderlijke gebeurtenis. Het moeilijkste van bevallen is dat je moet durven vertrouwen op wat er gaat gebeuren. Je weet namelijk nog helemaal niet wat er gaat gebeuren, ook niet een tweede en derde keer. Elke bevalling en zwangerschap is voor elke mama anders!

In mijn zwangerschapsyogalessen staat vertrouwens en acceptatie centraal. We beoefenen klassieke Hatha yoga, helemaal aangepast aan de zwangerschap. We houden rekening met de veranderingen in je lichaam en bereiden je zowel fysiek als mentaal voor op de bevalling. De houdingen zijn afwisselend en helpen je fit en soepel te blijven tijdens je zwangerschap. Naast de houdingen hebben we ook aandacht voor de ademhaling. Zwangerschapsyoga houd je fit, zorgt voor een connectie met je lichaam en je kindje en maakt je mentaal sterker. De zwangerschapsyoga is voor iedereen, je hoeft geen yoga-ervaring te hebben om mee te doen.

Wist je al dat deze zwangerschapscursus vaak vergoed wordt door je verzekering (afhankelijk van je pakket).

Heb je interesse? Neem dan contact op.